Pages

Thursday, 1 May 2014


FAMILY IS MY TOP PRIORITY


LOCATION: MARINA ISLAND

Tiba-tiba teringat seorang sahabat sekolah yang telah kehilangan abang ipar beliau dalam Tragedi MH370
Semoga mereka tabah
#pray for MH370







Monday, 21 April 2014

ohhhhhmytownplanning


..Site visit with 4 other group member..

in order to fulfill the requirement of Economic Landuse subject
(susahnye nak dapat plan topography untuk site Putrajaya ni...sabar je la..)

Scenery from the Putrajaya International Convention Center (PICC)





Saturday, 17 November 2012

Assalamualaikum
untuk 1 jangka masa agak panjang rasanya dah lama aku x update blog nie.. 
But hari nie bila bangun je dari tidur terus dalam kepala set

  'I need to share something about last night'

Sebenarnya bukan pasal ape pun tapi setiap butir kata dari seorang itu boleh membawa kesan kepada kita. lebih kurang macam satu motivasi untuk diri aku sebenarnya. Semalam aku jumpa someone yang aku sendiri pun tak pernah kenal mahu pun tahu tentang kewujudan dia. Sambil-sambil buat kerja tetiba dia datang dan kami berborak. Sebagai orang yang paling muda kami meminta pandangan dia tentang sesuatu perkara. Actually seronok bersembang dengan dia. 

Tapi ada satu nasihat yang membuatkan aku terkesan dan tak boleh lupa sampai bila-bila. Dalam masa yang sama  aku rasa semua kata-kata dia sangat benar. Bak kata dia tak semua orang yang free-hair tu jahat dan tak semua orang yang bertudung tu baik. Itu memang aku akui sebab zaman sekarang macam-macam boleh terjadi dan 1 perspektif kita orang melayu nie yang aku selalu perhatikan bila nampak je wanita yang tidak bertudung mesti satu tanggapan yang kurang sedap didengar akan di keluarkan contohnya:

 "dia nie free-hair la, mesti dia sosial, mesti dia ni tak baik". 

Hey come on la, kamu tidak berada ditempat dia dan kamu tidak cuba untuk mengenali dia dan yang paling-paling penting siapa kamu untuk nilai dia. Jangan lupa dan selalulah ingatkan diri kita

 "siapa aku untuk menilai mereka, ada lagi yang berkuasa yang berhak menilai diri mereka"





Sunday, 12 February 2012

FATE

In the amazement of the world
Which ended in loneliness 
every step of foot has been written by Him
Everything is moving in His accordance
Breath of life
love and everything
Has been destined to undergo
everything you wish Ya Rabbi

Whenever there is pain
Try your best to smile
Whenever there laughter try your best to be patience
because tears are non-everlasting
it will come and go
whenever life felt soar
Could be that your heart is missing Him
Because only with Him
heart indulge peace
Peaceful mind and body
Has been destined to undergo
everything you wish Ya Rabbi





Saturday, 26 November 2011

PeNgakhiraN & PeRmULaaN

asSaLaMuaLaikum
Macam biasa dah lama aku tak update blog aku nie, hahahaha...da bersawang agaknya
Okay straight to the point 
Korang semua mesti tahu kita bakal meraikan kedatangan tahun baru hijrah bagi semua yang beragama islam

Harap-harap belum terlambat untuk aku ucapkan SALAM MAAL HIJRAH BUAT SEMUA




Jadi post kali nie, aku nak kongsi dengan korang semua doa akhir dan awal tahun beserta maksudnya sekali






Friday, 11 November 2011

BeRusAhA Vs BeRsErah



Sudah menjadi ketentuan ilahi. Tidak semesti apa yang kita nak kita akan dapat dan tak semestinya apa yang kita hajatkan akan dimakbulkan Allah s.w.t. Bak kata adik aku apa-apa sahaja yang kita buat semua bergantung pada niat. Kalau baik niat kita maka baik la jadinya, kalau buruk niat kita maka buruklah jadinya. Samalah juga dengan jodoh. Semua tu Allah s.w.t yang tentukan, kita sebagai manusia hanya mampu merancang tapi yang menentukan hanya DIA. Tapi sebagai manusia kita perlu ada usaha dalam menentukan masa depan kita. Kalau setakat berserah jer nampak beno malasnye. Apa-apa pun yang kita lalukan dimuka bumi ni perlulah ada usaha, lepas berusaha kena berdoalah agar semua yang kita buat menjadi,  akhir skali barulah berserah. Jangan sesekali berserah sebelum berusaha. 

Thursday, 27 October 2011

KonVokEsYen


Assalamualaikum
hai hai hai
22 Oktober 2011
Tarikh yang paling tak boleh dilupakan bagi aku sebenarnya..Akhirnya tamat ugak aku belajar (finally...huhu)..Mana tidak nya time belajar dulu macam-macam aku tempuh.. suka duka, riang gembira, air mata semua ada la...hahaha..Time aku belajar dulu penah aku menangis sebab terjatuh n rase letih sangat..Time 2 aku hampir nak putus asa dah..tapi alhamdulillah berkat doa  guru-guru, semua tenaga pengajar, mama abah n adik-adik aku berjaya juga tamatkan pelajaran aku...Sorang lagi yang paling banyak bagi sokongan kat aku tak kira lah susah ke senang, member aku deksu n put..Kalo tak kerana nasihat si deksu dah lame da aku belajar sekerat jalan...Tapi dia cakap kat aku "kita nie da tinggal selangkah je lagi, setapak je lagi untuk tamatkan semua nie, takkan ko nak tarik diri, sayang je la ape yang ko da belajar selama nie" lebih kurang macam tu la ayat dia... time tu aku memang stress giler..dengan nak examnya ditambah +++ plak dengan masalah peribadi, lagi la aku stress..Tapi bila aku muhasabah diri aku ni n aku fikirkan balik semua nasihat kengkawan aku, aku teruskan ugak sampai la aku tamat belajar..Kat sini aku bukan nak berbangga tapi just nak share dengan korang semua tentang pengalaman aku untuk tidak berputus asa dalam mencapai impian yang sememangnya sudah ada depan mata kita. Tinggal diri kita je untuk merealisasikannya..Syukur Alhamdulillah kire air mata aku yang keluar tu berbaloi la sebab aku lulus dengan baik..Semua orang tak duga aku akan lulus sebab kalo nak dibandingkan dengan yang lain, aku rase aku lah yang paling corot waktu latihan...Tapi aku percaya semua ni ada hikmahnya..

PAPE PUN TIME KASIH SEMUA
AKU SAYANG KORANG
KORANG MEMANG TERBAIKKKK