Pages

Thursday, 6 October 2011

JoB & cArEeR Fair

Assalamualaikum
(jawab ler tak jawab dosa...hihihi)
da lama rasa nye aku tak update blog
(memang pon sampai email nak sign in pon lupa...hurrmmm)
al-maklum ler sebok bebeno sejak akhir-akhir nie
bak kata budak group aku si farid, orang dah bekerjaya
hahaha 
("kerjaya sangat")
sampai cerita korea pon da tak sempat nak tengok dah
(cian mama saya yang selalu join dua kaki) 
hehehe
4 hari lepas ada la aku g Job Fair kat Dataran MBI Ipoh tercinta nie



memang banyak syarikat yang nak tawarkan kerja
yang tak best tu aku buat resume 5 copy jer
kne la isi borang
klo sikit-sikit detail yang nak di isi tak pe la
ni tak ada setengah tu berjela-jela...huhu
tapi kerja punya pasal tak kesah
kat sane aku da rase macam reunion plak
hampir semua housemate n kawan-kawan time belajar dulu datang ugak
Actually time aku g job fair tu aku da kerja tapi just nak cuba nasib
mane la tau kot-kot dapat government ke..hehehe
by the way aku nak buat PENGUMUMAN kepada semua student yang tak dapat sambung belajar 
tapi berminat nak sambung belajar
dalam bidang perguruaan ambilan bulan FEBRUARI 2012
boleh la mencuba nasib 
pohon masuk UPSI

iklan kemasukan akan keluar pada 13/10/2011 or 13/11/2011 nie
dalam surat khabar BERITA MINGGU

(hurrmmm tak sure la tarikh mane 1 sbb bila tgk dalam kalender 13/10 tu hari khamis klo 13/11 bru la hari minggu, surat khabar BERITA MINGGU nie keluar hujung minggu jer....so mengkome tgk la dua-dua tarikh tu..klo tak betol, AWOK mintak maaf la ek...kire nye klo aku tipu org yg jge booth UPSI tu pon tipu ler..snang cter aku pon kne tipu ler...)

nie contoh surat khaboo nye...hehe

itu la info yang aku dapat dari lecturer yang jaga booth UPSI hari tu


ni lah suasana kat dalam job & career fair tu
bukan budak muda yang nak mintak keje je yang datang
pakcik makcik atok nenek
ada yang siap bawa anak-anak siap satu family datang
da macam open house pulak meriahnya...
heehee

No comments:

Post a Comment