Pages

Thursday, 27 October 2011

KonVokEsYen


Assalamualaikum
hai hai hai
22 Oktober 2011
Tarikh yang paling tak boleh dilupakan bagi aku sebenarnya..Akhirnya tamat ugak aku belajar (finally...huhu)..Mana tidak nya time belajar dulu macam-macam aku tempuh.. suka duka, riang gembira, air mata semua ada la...hahaha..Time aku belajar dulu penah aku menangis sebab terjatuh n rase letih sangat..Time 2 aku hampir nak putus asa dah..tapi alhamdulillah berkat doa  guru-guru, semua tenaga pengajar, mama abah n adik-adik aku berjaya juga tamatkan pelajaran aku...Sorang lagi yang paling banyak bagi sokongan kat aku tak kira lah susah ke senang, member aku deksu n put..Kalo tak kerana nasihat si deksu dah lame da aku belajar sekerat jalan...Tapi dia cakap kat aku "kita nie da tinggal selangkah je lagi, setapak je lagi untuk tamatkan semua nie, takkan ko nak tarik diri, sayang je la ape yang ko da belajar selama nie" lebih kurang macam tu la ayat dia... time tu aku memang stress giler..dengan nak examnya ditambah +++ plak dengan masalah peribadi, lagi la aku stress..Tapi bila aku muhasabah diri aku ni n aku fikirkan balik semua nasihat kengkawan aku, aku teruskan ugak sampai la aku tamat belajar..Kat sini aku bukan nak berbangga tapi just nak share dengan korang semua tentang pengalaman aku untuk tidak berputus asa dalam mencapai impian yang sememangnya sudah ada depan mata kita. Tinggal diri kita je untuk merealisasikannya..Syukur Alhamdulillah kire air mata aku yang keluar tu berbaloi la sebab aku lulus dengan baik..Semua orang tak duga aku akan lulus sebab kalo nak dibandingkan dengan yang lain, aku rase aku lah yang paling corot waktu latihan...Tapi aku percaya semua ni ada hikmahnya..

PAPE PUN TIME KASIH SEMUA
AKU SAYANG KORANG
KORANG MEMANG TERBAIKKKK

No comments:

Post a Comment